Тръбна система Geberit Mapress Carbon Steel

НАДЕЖДНО ЗАПРЕСОВАНИ ЗАТВОРЕНИ СИСТЕМИ

Икономичната алтернатива

Geberit Mapress Carbon Steel е създаден за инасталации при които икономичността е най-големия приоритет. Тръбната система Geberit Mapress Carbon Steel е налична в два варианта – с пластмасов кожух от PP или външно поцинкована. За специални приложения се предлагат и тръби които са външно и вътрешно поцинковани.

Свали:
Geberit захранващи системи - брошура
Geberit в промишлеността
Каталог Geberit тръбни системи
Инструкции за монтаж на Geberit Mapress
Правилна грижа за тръби от поцинкована стомана
Оразмерителни таблици
 
Попитай за цена: 02 / 968 11 11

Пиложения на Geberit Mapress Carbon Steel
  • Отопление
  • Спринклерни инсталации
  • Индустрия
  • Охлаждащи системи
  • Компресиран въздух
  • Газообразни флуиди

Причини да изберете Geberit Mapress Carbon Steel
 
Лесно свързване

Специалното ръбче на фитинга Geberit Mapress Carbon Steel гарантира правилното позициониране на притискащата челюст. То също предотвратява риска от приплъзване или запресоване на грешно място. Това осигурява надеждни и дълготрайни връзки.
Системни тръби Geberit Mapress Carbon Steel

Пластмасовото покритие от полипропилен надеждно предпазва тръбите с диаметри DN 12 – DN 54 mm срещу външна корозия. Всички тръби Geberit Mapress Carbon Steel с диаметри от DN 12 до DN 108 mm са налични и поцинковани за индивидуални решения за реконструкция или ново строителство, както и за външен монтаж или в замазка.
По-бързо свързване

Запресоването е не само прост, но и бърз метод на свърване - всъщност е около два пъти по-бърз метод от заваряването и запояването. Процедурата на запресоване, сама по себе си е бърза и проста: отрязване на желата дълина, заостряне, поставяне на фитинга, пресоване - и готово.
Без открит пламък

Здравината на прес връзката се постига чрез студена деформация на тръбата и фитинга. За разлика от заваряването и запояването, не са неоходими открити пламъци или нагряване. Не са необходими допълнителни мерки за безопасност при реновация или ремонт.
Притискане на уплътнителния пръстен Geberit Mapress

При процедурата на запресоване, на уплътнителния пръстен Geberit Mapress се дава предварително определена форма. По време на този процес пръстена абсорбира допълнителна енергия за дълготрайна и надеждна здравина на връзката.
Механична здравина

Координираните компоненти придават на системата голяма издръжливост на налягане. Възможно е работно налягане от 2.5 MPa (25 bar) и повече. Високото ниво на механична здравина, обуславя голям диапазон от приложения, простиращ се далеч извън стандартните домашни отоплителни инсталации.
Хомогенна стуктура на материала

Конкретно в областта на контактната повърхност на уплътнителния пръстен, чистият заваръчен шев допринася значително за осигуряване на постоянна плътност на системата и намаляване на чувствителността към корозия. Обработката на заваръчните шевове трябва да отговаря на строгите изисквания за качество на Geberit. Специалната термична обработка осигурява желаната хомогенна структура на материала и по този начин, оптимално пресоване.
Червен прес индикатор

Червения цвят на прес индикатора на фитинга позволява лесното определяне на материала. В допълнение, отпечатването в края на тръбата улеснява определянето на използвания диаметър. Прес индикатора може лесно да бъде премахнат ръчно след пресоването.
Предпазна капачка

Муфите на фитингите Geberit Mapress Carbon Steel имат капачка, която предпазва инсталацията от прах и мръсотия. Цветът на предпазната капачка също показва за какво приложение е фитинга.
Допълнителна сигурност

Уплътнителния пръстен Geberit Mapress осигурява допънителна сигурност. Поради специалния си контур, незапресованите връзки течат при изпитването на системата. Тази лесна за разпознаване черта предотвратява вреда по време на експлоатация.